WEDSTRIJD Futsal Chatelineau - ZVK Celtic Houthalen '94  7 - 4  (2-2)

DATUM 11-10-2013  21:15

DOELPUNTEN 9’ Dujacquier (1-0), 17’ Sleypen (1-1) ; 19’ Rosa Lima (2-1), 20’ Cammalleri (2-2), 23’ Liliu (3-2), 24’ Chaibai (4-2), 29’ Cammalleri (4-3), 30’ Rahou (5-3), 34’ Dujacquier (6-3) 37’ Duric (6-4) en 40’ Rahou (7-4).

VERSLAG Celtic trok naar de landskampioen met dezelfde ploeg die vorige week de punten thuis hield. Enkel reservedoelman Di Stefano keepte nu beter dan collega Ercan bij de beloften en nam dan ook diens plaats in op de bank.

En Celtic was niet naar Chatelineau getrokken om zich te laten opeten door hen. Toch is de eerste waarschuwing er al na 2 minuten als Wilson de onderkant van de lat treft. Maar Celtic speelde verbazingwekkend goed mee en na 8 minuten rukt Duric een eerste keer op over links en puntert net naast. Een minuutje later kan Celtic een uitgespeelde kans creëren via Achadoud die Skeric bediend aan de overkant, maar hij knalt in het zijnet. In de tegenaanval mag Dujacquier op wandel en knalt overhoeks hard binnen, 1-0. De thuisploeg wil brandhout maken van de neo-eerste klasser, maar Celtic neemt in tegenstelling tot eenieders verwachting het veldoverwicht over. Dujacquier wordt bleek als hij enkele tellen later een voorzet bijna in eigen doel devieert en net over halfweg de eerste helft kan Sleypen Achadoud bereiken, maar die wilde het té mooi doen, en weg kans. Het spel komt dan in een serieuze stroomversnelling te zitten en er komen kansen aan beide kanten met vooral de beide doelmannen die zich onderscheiden. Tot de omschakeling bij de thuisploeg te laat komt in de 15e minuut en Cammalleri de mee opgerukte Sleypen aanspeelt en het staat weliswaar gelijk. De thuisploeg wil de Europese kater snel wegwerken en verhoogt de druk, maar daar is alweer Cammalleri-Skeric in de aanval, waarbij eerstgenoemde net niet kan afronden. Twee minuten voor de pauze mag Lucio even op wandel krijgt net ietsje teveel ruimte en schiet dan ook nog net buiten het bereik van Decoster, 2-1. De gebetenheid van de bezoekers is bewonderenswaardig te noemen en ze blijven de betere kansen bij elkaar voetballen. Skeric kan tot 2x toe net niet scoren, hetgeen in de laatste minuut Cammalleri wél lukt en we gaan rusten met 2-2.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde met snel topklasse futsal en de betere kansen voor de bezoekers. Cammalleri komt eerst een metertje te kort op een steekpass van Achadoud en even later legt hij de bal voorbij doelman Durot tegen de paal. Doch de efficientie van de thuisploeg krijgt een hoogtepunt in de 4e minuut na de pauze als eerst Vanderlei zich sterk aan de bal houdt en overhoeks de inlopende Wilson ziet scoren, 3-2. Zelfde minuut reageert Decoster een tikkeltje te laat op een schot van Chaibai en de marge van de thuisploeg wordt verdubbeld. Celtic prikt terug en als Cammalleri een eerste keer oog in oog staat met de thuisdoelman, kan hij niet afronden. Doch een minuutje later zijn de rollen omgekeerd en komt Celtic opnieuw aansluiten. Opnieuw komt het spelletje in een stroomversnelling en enkel een schot van Dujacquier is echt gevaarlijk, want Decoster haalt hem uit de winkelhaak met een mooie parade. Celtic kan niet aan de op dat ogenblik verdiende gelijkmaker komen en halfweg de tweede periode kan Decoster een schot van Rahou niet redden, 5-3. Opnieuw snelle uitbraken langs beide kanten, met telkens het ontbreken van dat tikkeltje geluk bij de afwerking of de goalies stonden goed om redding te brengen. Er komen nog kansen voor Cammalleri, Skeric en Achadoud, maar als op een corner aan de overkant eventjes een onoplettendheid sluipt bij de bezoekers kan Deswijsen knap overhoeks scoren, 6-3. Een minuutje later lukt het dan eens een keertje wél als Sleypen op Duric speelt in een 3-tegen-2 situatie en die scoort, 6-4. Celtic ruikt bloed bij de thuisploeg en gaat voluit voor puntenwinst, doch lukt niet meer in zijn opzet. En als op een vrije trap op luttele seconden voor het eindsignaal balverlies geleden wordt, laat Rahou Decoster geen schijn van kans en legt hij de 7-4 eindcijfers vast.

Een resultaat waar eenieder zich tijdens de heenreis mee zou verzoend hebben. Maar bij het zien van de partij kunnen we daar onmogelijk genoegen mee nemen. De resem individuele fouten van afgelopen week zijn al een pak geminderd, maar we schieten daar niks mee op. Er moet nog wat vanaf in de achterlinie en nog wat bij in de voorlinie en wie weet kunnen we ooit wel eens echt stunten, want nog nooit heb ik na de wedstrijd zo een sterk gevoel gehad dat we konden stunten zoals vandaag. Aan inzet géén gebrek bij Celtic en als we dit kunnen opbrengen elke week, dan kunnen we nog vuurwerk voorzien in Houthalen. Want we moeten niet vergeten dat we in onze eerste 4 wedstrijden al 3 play-off ploegen hebben bekampt. Al bij al mogen we toch tevreden terugkijken naar onze wedstrijd en met een kritisch oog proberen de individuele dingetjes te verfijnen. Chapeau vrienden!